kottfarspaj-800x440.png

Läskigt Halloweenrecept för hela familjen

En enkel och riktigt god köttfärspaj för både stora och små - perfekt till halloweenfesten.

4 portioner 
Tillagningstid: 45 minuter

Ingredienser 

500 g nötfärs
400 g färdig pastasås (eller tomatsås)
Salt
Peppar
Paprikapulver
Chilifrukt
Ett knippe hackad persilja
2 pajdegar
1-2 dl riven mozzarellaost
250 g körsbärstomater

GÖR SÅ HÄR

  • Stek nötfärsen och tillsätt färdig pastasås/tomatsås. Krydda med salt, peppar, paprikapulver, chili, ett knippe hackad persilja och låt smakerna puttra ihop med färsen.
  • Ta två färdiga pajdegar. Tryck ut den ena pajdegen i botten på en pajform och upp på kanterna. Förgrädda i ugnen i cirka 10 minuter på 225°C.
    Har du en ugn med pizza/paj-funktion? I så fall behöver du inte förgrädda, utan kan smidigt hälla i ingredienserna direkt. Tillagningstiden minskar dessutom. Våra ugnar med varmluft har alla denna pizza/paj-funktion.
  • Ta ut pajdegen, häll i köttfärsröran, addera 1-2 dl riven mozzarellaost och ett paket körsbärstomater.
  • Rulla ut den andra pajdegen på köksbänken (med smörpapper under), skär ut ögon näsa och ett streck som mun. Skär i lagom storlek så ansiktet passar pajen. Lägg över pajskalet på pajen och klipp nu tänder med en sax.
  • Sätt in i ugnen på 225°C i cirka 15-20 minuter, tills din paj fått en fin färg
Skriv ut

Vi bearbeter din beställning, vänligen vänta...