För näravande upplever vi driftstörning med vår IT partner och orders tar längre tid att behandla och skicka ut. Vi arbetar med att lösa problemet per omgående.

kaldolmar-800x440.png

Recept: Kåldolmar med gräddsky

Klassiska kåldolmar med rårörda lingon och potatismos som tillbehör – en mattradition väl värd att hålla fast vid.
Portioner: 4
Tillagningstid: Över 1 timme

Ingredienser

1 kg vitkål
1 liten gul lök
3 msk smör
1 dl mjölk
0,5 dl ströbröd
400 g blandfärs
1 ägg
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 msk farinsocker
2 msk soja
2 dl vispgrädde
1 dl vatten
0,5 köttbuljongstärning

Gör så här

1. Skär bort hela den grova mittstocken ur vitkålen. Lägg kålhuvudet i en stor bunke med vatten en stund.
2. Plocka av cirka 20 blad från kålhuvudet med hjälp av en liten kniv. Koka bladen i lättsaltat vatten i 4-5 minuter, tills de är mjuka.
3. Skär bort den grova mittnerven på bladen och hacka dem fint.
4. Sätt ugnen på 200°C.
5. Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk och glansig tillsammans med kålhacket i 1 msk smör.
6. Lägg lök, kålhack, mjölk och ströbröd i en bunke och låt det svälla i 5 minuter. Arbeta in färs, ägg, salt och peppar.
7. Fördela färsen på resterande kålblad och rulla ihop till täta rullar. Lägg dem i en ugnssäker form.
8. Smält resten av smöret med farinsocker och soja och pensla på rullarna. Grädda i mitten av ugnen i cirka 30 minuter.
9. Koka upp grädde, vatten och en halv buljongtärning. Låt koka ihop i cirka 5 minuter.
10. Häll såsen över dina kåldolmar och fortsätt grädda i cirka 15 minuter.

Skriv ut

Vi bearbeter din beställning, vänligen vänta...