För näravande upplever vi driftstörning med vår IT partner och orders tar längre tid att behandla och skicka ut. Vi arbetar med att lösa problemet per omgående.

ägg-i-ångugn-1200x627.png

Koka ägg i ångugn

Att få till perfekta ägg är en konst som inte alla behärskar, i alla fall inte varje gång. Därför har vi på Electrolux Home ett tips som inte bara gör att du kan tillaga väldigt många ägg samtidigt, du kommer även få perfekt resultat varje gång. Tipset, att tillaga äggen i en ångugn.

När man kokar ägg så gör man det utefter hur man föredrar konsistensen på ägget. Trots att det finns olika sätt att koka ägg på så vill vi på Electrolux Home vägleda dig till hur du får till det perfekta ägget i en ångugn. Ångan gör så att ägget får en jämn temperatur rakt igenom och får den perfekta konsistensen. Här bestämmer du själv vilken konsistens du vill ha: hårdkokt, löskokt eller krämiga ägg.

Löskokt ägg
- Sätt ugnen på 90 grader ånga.
- Tillaga äggen i ångugnen i 4 min, därefter är de redo att serveras.

Krämiga ägg
- Sätt ugnen på 65 grader ånga.
- Tillaga äggen i ångugn i 45 min, därefter är de redo att serveras.

Hårdkokt ägg
- Sätt ugnen på 90 grader ånga.
- Tillaga äggen i ångugnen i 9 min, därefter är de redo att serveras.

Ångugn
Med ångugn kan du ta din matlagning till nya nivåer. Saknas det en ångugn i ditt kök har vi på Electrolux Home ett stort utbud och flera varianter av ångugnar. Du är alltid välkommen att besöka våra butiker eller kontakta oss via vår hemsida.

Se vårt utbud av ångugnar >>

Skriv ut

Vi bearbeter din beställning, vänligen vänta...