För näravande upplever vi driftstörning med vår IT partner och orders tar längre tid att behandla och skicka ut. Vi arbetar med att lösa problemet per omgående.

creme-brulee-800x440.jpg

Crème brûlée i ångugn

Har du undvikit att göra crème brûlée till efterrätt inför en middagsbjudning för att du inte har en brännare hemma?

Gör den i ugnen istället så slipper du köpa dyr utrustning som används sällan, och din crème brûlée kommer bli lika god om inte godare!

Ingredienser:

  • 2 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 1/2 dl strösocker
  • 6 st äggulor
  • 1 st delad vaniljstång
  • 1 st citron (zest och saften)
  • 4 msk råsocker

Topping:

  • 100 g hallon

Så här gör du:

  1. Ställ in din ugn på 85 grader, ånga.
  2. Värm mjölk och grädde med strösocker och vaniljstång.
  3. Låt blandningen svalna lite.
  4. Rör ner äggulorna, citronzest och saften.
  5. Sila av smeten med en finmaskig sil och fördela den i dina burkar och sätt sedan på locket.
  6. Ställ dem i ugnen och baka av dem i 45-60 minuter tills smeten precis har stelnat, så håll koll när det börjar närma sig sluttid. Du vill inte överbaka dem och behöva servera grynig creme brulée.
  7. Ta ut dem ur ugnen och låt dem svalna. Om du vill servera dem kalla så kan du göra desserten dagen innan och förvara dem i kylskåpet under natten.
  8. Ställ in ugnen på grillfunktion och högsta temperaturen.*
  9. Strö över 1/2 msk råsocker över varje dessert och ställ in dem i övre delen av ugnen.
  10. Håll koll hela tiden och ta ut dem när sockret blivit karamelliserat och fått fin färg.

*Du kan såklart även använda dig av en gasolbrännare om du har en hemma.

Vid topping av hallon:

  • Marinera hallonen i lite socker och citronsaft. Toppa sedan varje dessert med hallon.
Skriv ut

Vi bearbeter din beställning, vänligen vänta...