valsmakande-julkottbullar.jpg

Välsmakande och lyxiga köttbullar på egen färs

Testa vårt recept och bjud på extra lyxiga och välsmakande köttbullar. Godast blir de om du väljer ett fint kött och maler färsen själv med en köttkvarn.

Du behöver
Till en sats 

500 g nötkött (exempelvis högrev, rostbiff eller nötytterlår)
500 g fläskkött (exempelvis fläskkarré eller bogfläsk)
2 st ägg
2 dl ströbröd
2 gul lök
2 dl grädde
2 msk smör
2.5 tsk salt
2 krm malen kryddpeppar
2 krm mald muskotnöt

Gör så här

  1. Putsa köttet och mal det till en färs med en köttkvarn.
  2. Blanda grädde och ströbröd i en skål och låt svälla 5-10 minuter. 
  3. Hacka löken i en matberedare och stek den mjuk i smöret på låg värme.
  4. Blanda samman färsen, ägg, lök och kryddor med gräddblandningen i en köksassistent. 
  5. Låt färsen stå i kylen i cirka en timme. 
  6. Forma köttbullssmeten till bullar, enklast med blöta händer.
  7. Stek köttbullarna i en rejäl klick smör tills de är genomstekta, cirka 8 minuter.

Tips!
Testa även att göra köttbullar med egen färs på kalkon eller kyckling. Eller varför inte lax?

 

Skriv ut

Vi bearbeter din beställning, vänligen vänta...