Sparrissoppa-800x440.jpg

Sparrissoppa på vårens skörd

Välkomna våren med en soppa på säsongens primörer. Vårens skörd bjuder på både vit och grön sparris, i det här receptet har vi använt oss av grön. Sparrissoppan är perfekt att avnjuta till förrätt eller som huvudrätt tillsammans med en bit bröd.

Sparrissoppa
Tid: 25 min
Mängd: 4 portioner

Ingredienser:
500 gram grön sparris
5 st schalottenlökar (alt. Gullök)
5 dl vispgrädde
5 dl kycklingbuljong (alt. buljongtärningar)
1 dl vitt vin
1 nypa salt
1 nypa peppar

Gör så här:

  1. Skala sparrisen och skär upp i 1 cm långa bitar men lämna topparna oskurna.
  2. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull.
  3. Lägg i sparrisbitarna och topparna och låt koka i 2-3 minuter. Häll sedan bort vattnet.
  4. Skala och hacka löken. Fräs lätt i en kastrull.
  5. Häll därefter över vinet, buljongen och grädden i kastrullen. Koka upp.
  6. Lägg sedan i sparrisbitarna (ej sparristopparna) i kastrullen och låt koka i 10 minuter.
  7. Häll soppan i en matberedare och blanda.
  8. Smaka av med salt och peppar.
  9. Servera i soppskålar med sparristopparna som garnityr.

 

Skriv ut

Vi bearbeter din beställning, vänligen vänta...