Söta mazariner på klassiskt vis
Mazarin, en klassisk kondisbit med härlig smak av mandel och som blir mycket godare om du gör den själv! Mazarinen är dessutom enkel att göra och bjuder på rolig bakning, perfekt för stora som små.
Recept: Mazariner
Du behöver
Till cirka 16 stycken
Deg:
- 100 g smör (rumstempererat)
- 2,5 msk strösocker
- 1 ägg
- 3 dl vetemjöl
- ½ tsk bakpulver
Fyllning:
- 150 g mandelmassa
- 75 g smör (rumstempererat)
- 2 ägg
- 1 msk vetemjöl
- ½ tsk bakpulver
Glasyr:
- 2 dl florsocker
- 2 msk vatten
Mazarinformar
Gör så här
- Smörj mazarinformarna med smör.
- Blanda alla ingredienser till degen och arbeta ihop i en köksassisten. Plasta in och låt vila i kylen i cirka 30 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Riv mandelmassan till fyllningen och lägg i en skål.
- Tillsätt rumstempererat smör och ägget, blanda samman försiktigt med stavmixer eller matberedare.
- Häll i bakpulver och vetemjöl till fyllningen och rör ihop.
- Ta ut degen ur kylen. Kavla ut den och klä mazarinformarna alternativt tryck ut degen i formarna.
- Lägg i fyllningen och grädda kakorna i cirka 15 minuter. Låt kakorna svalna.
- Vispa samman glasyren med en stavmixer och bred över.
Skriv ut