För näravande upplever vi driftstörning med vår IT partner och orders tar längre tid att behandla och skicka ut. Vi arbetar med att lösa problemet per omgående.

mazarin-700x385.png

Söta mazariner på klassiskt vis

Mazarin, en klassisk kondisbit med härlig smak av mandel och som blir mycket godare om du gör den själv! Mazarinen är dessutom enkel att göra och bjuder på rolig bakning, perfekt för stora som små.

Recept: Mazariner

Du behöver
Till cirka 16 stycken

Deg:

  • 100 g smör (rumstempererat)
  • 2,5 msk strösocker
  • 1 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver

Fyllning:

  • 150 g mandelmassa
  • 75 g smör (rumstempererat)
  • 2 ägg
  • 1 msk vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver

Glasyr:

  • 2 dl florsocker
  • 2 msk vatten

Mazarinformar

Gör så här

  1. Smörj mazarinformarna med smör.
  2. Blanda alla ingredienser till degen och arbeta ihop i en köksassisten. Plasta in och låt vila i kylen i cirka 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Riv mandelmassan till fyllningen och lägg i en skål.
  5. Tillsätt rumstempererat smör och ägget, blanda samman försiktigt med stavmixer eller matberedare.
  6. Häll i bakpulver och vetemjöl till fyllningen och rör ihop.
  7. Ta ut degen ur kylen. Kavla ut den och klä mazarinformarna alternativt tryck ut degen i formarna.
  8. Lägg i fyllningen och grädda kakorna i cirka 15 minuter. Låt kakorna svalna.
  9. Vispa samman glasyren med en stavmixer och bred över.

 

Skriv ut

Vi bearbeter din beställning, vänligen vänta...