veoburgare-700x385.png

Smakrika vegoburgare med guacamole

Hur låter det med en smakrik vegoburgare gjord på svarta bönor och quinoa till middag? Toppa den med guacamole och koriander för att kittla smaklökarna ytterligare.

Recept: Vegoburgare 

Burgare (4 st):
1 burk (400 g) svarta bönor
1 dl (okokt) quinoa
1 vitlöksklyfta
½ dl riven ost
½ dl maizena
1 lök
2 tsk soja
1 msk olja
Salt och peppar

Guacamole:
2 avokados
1 msk pressad lime
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 tsk sambal oelek
Salt och peppar

Tillbehör:
Hamburgerbröd
Tomatskivor
Stekt lök
Koriander
Valfria tillbehör som ketchup, senap och majonnäs

  1. Koka quinoan enligt anvisning på paketet.
  2. Häll av och skölj de svarta bönorna. 
  3. Mixa bönorna till en smet med stavmixer. 
  4. Tillsätt den kokta quinoan, riven ost, hackad gul lök, pressad vitlök, soja, olivolja och maizena. Blanda samman och tillsätt en skvätt vatten vid behov. 
  5. Smaka av med salt och peppar och låt smeten vila i kylen i cirka 30 minuter. 
  6. Mixa samman samtliga ingredienser till guacamolen. Smaka av med salt och peppar. 
  7. Forma bönsmeten till 4 st burgare.
  8. Stek burgarna gyllene i en skvätt olivolja. 
  9. Skiva och stek lök som tillbehör till burgaren. 
  10. Skär tomater och ta fram valfria tillbehör som ketchup, majonnäs och senap.

Tips! För dig som gillar lite extra hetta, byt ut ketchupen mot en het salsa.

Skriv ut

Vi bearbeter din beställning, vänligen vänta...