För näravande upplever vi driftstörning med vår IT partner och orders tar längre tid att behandla och skicka ut. Vi arbetar med att lösa problemet per omgående.

pepparkakor-recept-700x385.jpg

Smakrika pepparkakor till pepparkakans dag

Att göra egen pepparkaksdeg är både roligt och enkelt. Ta del av vårt recept och testa att göra dina egna smakrika pepparkakor till pepparkakans dag!

Du behöver

Till 1 sats, cirka 150 stycken pepparkakor

3 dl socker
1½ dl ljus sirap
1½ dl vispgrädde
200 g smör
1 msk kanel (malen)
1 msk ingefära (malen)
1½ msk kardemumma (malen)
1½ tsk kryddnejlika (malen)
2 tsk bikarbonat
ca 12 dl vetemjöl (och lite extra till kavlingen)

Kristyr

4 dl florsocker
1 st äggvita
2 krm ättikssprit 12% eller citronsaft
Karamellfärg (valfritt)
Spritspåse eller bakplåtspapper

Gör så här

  1. Smält smöret tillsammans med farinsocker och sirap i en kastrull.
  2. Häll över blandningen i en köksassistent.
  3. Tillsätt kryddor och vispgrädde.
  4. Blanda samman mjöl och bikarbonat, häll sedan i smeten.
  5. Arbeta ihop till en deg i assistenten.
  6. Plasta in pepparkaksdegen och låt den vila i kylen i cirka ett dygn eller över natten. 
  7. Sätt ugnen på 175 grader.
  8. Kavla ut pepparkaksdegen på mjölat bord och till cirka 1-2 mm tjocklek.
  9. Tryck ut pepparkakor med valfria former. 
  10. Lägg figurerna försiktigt på en plåt med bakplåtspapper. 
  11. Grädda kakorna i mitten av ugnen i cirka 6-8 minuter. Låt svalna.
  12. Blanda samman ingredienserna till kristyren med matberedare eller stavmixer. 
  13. Tillsätt eventuell karamellfärg.
  14. Fyll en strut och spritsa kakorna.
Skriv ut

Vi bearbeter din beställning, vänligen vänta...