För näravande upplever vi driftstörning med vår IT partner och orders tar längre tid att behandla och skicka ut. Vi arbetar med att lösa problemet per omgående.

silltarta-800x440.png

Smakrik Silltårta

En modern klassiker till midsommarbordet är den vackra och smakrika silltårtan. Med kavring i bottnen och en krämig fyllning blir silltårtan en lättlagad men lyxig del av buffén som passar perfekt att förbereda i förväg och förvara i kylen. Receptet hittar du här nedan!

INGREDIENSER

Botten

  • 200 g kavring
  • 75 g smör

Fyllning

  • 1 burk matjessill (200 g)
  • 3 gelatinblad
  • 1 rödlök
  • 1 burk kvarg 10% (250 g)
  • 3 dl gräddfil
  • 3 msk sillspad
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Topping

  • Finskuren gräslök
  • 1/2 finhackad rödlök


GÖR SÅ HÄR

Botten

Smula brödet. Smält smöret och blanda det tillsammans med smulorna. Häll över blandningen i en form med löstagbar kant. Täck bottnen, platta till och låt stå i kylen cirka 15 minuter.

Fyllning

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter.
Låt sillen rinna av - spara spadet.
Skala löken och finhacka sedan löken och sillen. Blanda löken, sillen, kvargen, gräddfilen, sillspadet tillsammans med peppar och salt.
Ta upp gelatinet och smält det i en liten kastrull på svag värme. Tillsätt lite av sillblandningen i det smälta gelatinet. Låt det bli ljummet under omrörning. Rör ner gelatinblandningen i resten av din sillblandning. Häll över allt i formen. Låt stå i kylen minst 3 timmar för att stelna.
Lägg silltårtan på ett fat och garnera med den finhackade gräs- och rödlöken.

Tid: ca 60 min
Portion: 8 bitar 

Skriv ut

Vi bearbeter din beställning, vänligen vänta...