Drömsk rulltårta med blåbär och chokladtäcke
Vem kom på den briljanta idén att rulla en tårta? Rulltårtan är en lyxig klassiker som är frånvarande från allt fler fikabord. Vi tycker att den är välförtjänt av en egen dag och bjuder här på ett smakrikt recept!
Rulltårta med blåbärsfyllning och chokladtäcke
Du behöver
Till 1 rulltårta, ca 12 portioner
Botten
2 dl strösocker
1.5 dl vetemjöl
2 ägg
1.5 dl potatismjöl
1.5 tsk bakpulver
1 pressad citron
Fyllning
250 g kvarg
0.5 dl blåbärssylt
Chokladtäcke
300 g mörk bakchoklad
2 msk kokosolja
Gör så här
Botten och fyllning
- Sätt ugnen på 250 grader
- Vispa strösocker och ägg pösigt i en mixer eller matberedare
- Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver
- Rör ned mjölblandingen och citronsaften i äggsmeten
- Bred ut smeten på ett bakplåtspapper och grädda i ugnen ca 5 minuter
- Låt svalna
Fyllning
- Hacka hel mandel i en matberedare
- Blanda kvarg och sylt
- Bred fyllningen över hela botten, strö över krossad mandel och rulla försiktigt ihop
Chokladtäcke
- Smält chokladen i mikro eller över vattenbad och rör ned kokosoljan
- Sprid försiktigt ut chokladen över rulltårtan och jämna till med en slickepott
- Låt stå i kylskåpet till chokladen stelnat