1200x628px_6.jpg

Vegetarisk hamburgare med stekt lök & jalapeño

En saftig och smakrik vegoburgare med lök och jalapeño - ett måste i sommar!

Tillagningstid: 30 min
Portioner: 4

Ingredienser

400 g formbar vegofärs, tinad
1 msk barbequesås/BBQ-sås
1 tsk salt
2 gula lökar, strimlade
Smör eller olja till din stekning

Till serveringen

4 hamburgerbröd
Majonnäs
Salladsblad
1 tomat, skivad
Inlagd jalapeños
Ketchup

Gör så här

  1. Blanda färsen tillsammans med BBQ-såsen och saltet. Forma färsen till biffar och stek dem tills de är genomvarma och har fått en fin färg.
  2. Stek löken i smör eller olja tills den är mjuk och gyllenbrun i färgen. Smaka av med salt.
  3. Värm eventuellt bröden. Bred därefter på majonnäsen på brödets botten, lägg på ett salladsblad, en tomatskiva och därefter vegoburgaren. Lägg på ketchup och toppa med den stekta löken, jalapeñon och till sist toppen på brödet. Servera gärna med potatischips.
Skriv ut

Vi bearbeter din beställning, vänligen vänta...