Recept: Läckra laxburgare!
Med en kraftfull köttkvarn kan du mala kött såväl som fisk. Gör din egen fiskfärs och bjud på läckra laxburgare med fruktig sallad och avokadosås. Receptet hittar du här nedan.
Laxburgare med fruktig sallad och avokadosås
4 port
500 g laxfilé, benfri
1 ägg
3 msk ströbröd
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 msk klippt gräslök
smör till stekning
Fruktig sallad
1 klyfta rödkål
1 granatäpple
1 apelsin
1 dl valnötskärnor
½ dl pumpafrön
1 påse, 80 g, rucola
2 dl kokt hel bulgur
½ lime
2 msk olivolja
Avokadosås
1 avokado
2 dl naturell yoghurt
½ lime
2 krm salt
1. Kör laxfilén i köttkvarn genom tillsatsen med medelstora hål. Blanda laxfärsen med ägg, ströbröd, salt, peppar och gräslök. Låt färsen vila i kylen en stund.
2. Fruktig sallad: Strimla rödkålen fint, halvera granatäpplet och pilla ur kärnorna, skala och klyfta apelsinen. Blanda allt med nötter, frön, rucola och bulgur i en skål. Pressa över lime och rör i olivolja.
3. Avokadosås: Halvera och gröp ur avokadon. Mixa eller mosa den tillsammans med yoghurt. Riv skalet av limen, pressa ur saften och tillsätt båda samt salt till såsen.
4. Stek burgarna och servera dem med den fruktiga salladen och avokadosåsen.
Skriv ut