800x440px_burgare.jpg

Burgare med klassiska tillbehör

En riktigt saftig burgare med klassiska tillbehör som silverlök, saltgurka och cheddarost. Tips: välj gärna en grovmalen färs på högrev med hög fetthalt för bäst resultat.

Tillagningstid: 45 min
Portioner: 4

Ingredienser

Cirka 600 g nötfärs, gärna högrevsfärs
4 hamburgerbröd, brioche eller potato buns
1 dl majonnäs
2 msk dijonsenap
Citronsaft
2 saltgurkor
1 silverlök
4 skivor cheddarost (rejäla skivor)
Salt
Svartpeppar

Gör så här

  1. Forma färsen försiktigt till ”bollar”. Försök att behålla lite luft ic dem. Salta och peppra runtom. Lägg åt sidan.
  2. Blanda majonnäsen och dijonsenapen. Smaka av med citronsaft.
  3. Skala och skiva silverlöken tunt. Skär saltgurkan i tunna skivor på längden.
  4. Värm upp en stekpanna på hög värme.
  5. Torrosta bröden så de får en hård, gyllene yta. Lägg åt sidan.
  6. Lägg färsbollarna i den heta pannan. Tryck ut dem i pannan till en storlek som passar bröden. Perfekt. Vänd efter några minuter. Lägg på ostskivorna och låt smälta under fortsatt stekning.
  7. Bred på dressingen på brödets botten, lägg därefter på saltgurkan, burgaren, silverlöken, dressingen och till sist brödets topp.
Skriv ut

Vi bearbeter din beställning, vänligen vänta...