ELHO1977_Kampanjperiod_1_SoMe_Facebook_1200x628_bananpannkaka.jpg

Bananpannkakor med tillbehör

Ta del av vårt enkla grundrecept på klassiska bananpannkakor med banan, ägg och lite vaniljpulver. Perfekt som frukost eller mellanmål!

Portioner: 2 st
Tid: ca 15 min

Ingredienser: 

  • 2 bananer
  • 4 ägg 
  • 2 krm vaniljpulver
  • ev 1 nypa salt
  • smör eller kokosolja till stekning

Förslag på servering:

  • Valfria bär 
  • Sylt
  • Skivade bananer
  • Jordnötssmör 
  • Nötter

Gör så här: 

  1. Mosa bananerna i en bunke med en gaffel
  2. Knäck ner äggen, strö ner vaniljpulvret och vispa ihop till en kladdig massa. Tillsätt eventuellt en nypa salt
  3. Klicka ut små plättar i en stekpanna med smör eller koksolja. Tänk på att bananpannkakor inte håller ihop lika bra som vanliga pannkakor, så vi rekommenderar att du gör mindre plättar för att lättare kunna vända de i pannan. Grädda på båda sidorna på låg värme.
  4. Servera pannkakorna med valfria tillbehör.

Tips!

Om pannkakorna inte håller ihop kan du tillsätta 0,5-1dl mjöl eller havregryn i smeten. Vispa smeten slät och stek enligt ovan.  

Skriv ut

Vi bearbeter din beställning, vänligen vänta...