Cheesecake recept skogsbär och vit choklad
Skäm bort någon du tycker om med denna smarriga no bake cheesecake med skogsbär och vit choklad. No bake betyder att den inte bakas av i ugn. Gör den med fördel dagen innan - den behöver ett par timmar i kylen för att stelna. Receptet hittar du här nedan!
Cheesecake med skogsbär och vit choklad
Ingredienser
Portioner: 8 bitar
Botten
15 digestivekex
125 gram smör
Fyllning
200 g vit choklad
2 dl vispgrädde
600 g färskost
1 dl socker
1 krm vaniljpulver
Topping
250 g skogsbär
3 msk vatten
1 msk strösocker
0,5 tsk agar agar
Gör så här
Botten
- Mixa kexen i en matberedare eller mixer.
- Smält smöret.
- Blanda smör och kexsmul till en massa.
- Tryck ut i botten av en springform.
- Ställ in i kylen.
Fyllning
- Smält chokladen över ett vattenbad eller försiktigt i mikrovågsugn.
- Vispa ihop socker, vaniljpulver och färskost i en skål med stavmixer eller köksassistent.
- Tillsätt den smälta chokladen till ostblandningen under vispning.
- Vispa grädden lättvispad och vänd försiktigt ner den i smeten.
- Häll smeten över botten och låt sedan stelna i kylen i minst 3 timmar.
Topping
- Häll alla ingredienser i en kastrull.
- Koka under omrörning ett par minuter. Låt svalna något innan du häller på cheesecaken.
- Ta ut cheesecaken och häll över toppingen efter tidigast en timme.
- Låt stå i kylen för att stelna i minst 2 timmar till.
Tips!
Denna no bake cheesecake är gelatinfri, men du kan även använda 1 blad till toppingen istället för agar agar-pulver.
Vill du ha din cheesecake fryst? Inga problem. Ställ din cheesecake i frysen istället, så får du den som en frozen cheesecake.
No bake cheesecake stelnar i kyl
Det finns många varianter av cheesecake. Den vanligaste är en klassiskt bakad, sen finns även fryst och så kallad no bake som inte bakas av i ugn. No bake låter du istället stå i kylen för att stelna. Fördelen med en no bake cheesecake är dels att du sparar tid i bakningsmomenten och behöver inte oroa dig för att den spricker och blir torr. Sedan är den fruktansvärt god med!
Skriv ut