morotsfalafel.png

Bakad morotsfalafel med basilika och sesamfrön

Bakad morotsfalafel är en god och fräsch variant av den klassiska vegetariska maträtten. Testa att baka dem i ugnen med sesamfrön för ett extra krispigt resultat. Dessutom är det ett enkelt sätt att tillaga flera falaflar på en och samma gång. Servera morotsfalafeln i en härlig sallad, wrap eller rakt upp och ner som plockmat på nästa mingel!

Recept av Plant Based By Thess
Foto: Agnes Maltesdotter

Ingredienser

Receptet ger ca 20 morotsfalaflar
  • 2 förpackningar kokta kikärtor (à 230 g avrunnen vikt)
  • 3 dl finriven, noga urkramad, morot
  • 2 nävar färsk basilika (eller 2 msk fryst)
  • 1 finriven liten vitlöksklyfta
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1⁄2 tsk salt 
  • sesamfrön att rulla i

Gör så här: 

Värm ugnen till 200°C. Häll av och skölj kikärtorna och mixa till en bitig smet tillsammans med morot, färsk eller fryst basilika, vitlök, spiskummin och salt. Forma till ca 20 bollar och rulla dem i sesamfrön. Lägg på bakplåt, baka i ugnen i 15 minuter. Rulla runt bollarna och baka i ytterligare 10-15 minuter tills det att falafeln är krispig.
Servera med sallad, som wrap, tillsammans med hummus eller bara som plockmat!
Skriv ut

Vi bearbeter din beställning, vänligen vänta...