För näravande upplever vi driftstörning med vår IT partner och orders tar längre tid att behandla och skicka ut. Vi arbetar med att lösa problemet per omgående.

tarta.jpg

Baka vår ljuvligt goda chokladmoussetårta till fars dag

Älskar du och din far choklad? Då är det här tårtan för er idag! Med hjälp av en elvisp bakar du både bottnar och vispar luftig mousse till fyllningen på nolltid. Lycka till!

Recept

Tårtbottnar
4 dl vetemjöl + mjöl till formarna 
3 dl strösocker
2 dl kakao 
2 tsk bikarbonat 
1 tsk bakpulver 
1 tsk salt 
2 ½ dl filmjölk 
2 ½ dl kallt starkt kaffe 
1 dl olja 
1 krm vaniljpulver 
2 ägg 

Chokladmousse:
6 dl vispgrädde 
500 g mörk choklad, ca 70 % kakaohalt (spara en del till dekoration)
4 äggulor

Så här gör du
Sätt ugnen på 175°. Smöra och mjöla två bakformar ca 20 cm i diameter. Börja med att göra dina tårtbottnar. Blanda de torra ingredienserna i köksmaskinens bunke eller i en stor skål. Tillsätt filmjölk, kaffe, olja, vaniljpulver och ägg. Vispa tills smeten är jämn.

Häll ut smeten i formarna och grädda dem i 30 min i mitten av ugnen. Testa med en provsticka för att se om de är klara, stickan ska vara ren när du drar upp den. Låt kakorna svalna i sina formar i 10 min innan du försiktigt tar ut dem och låter dem svalna helt på ett galler. 

Nu är det dags att göra chokladmoussen. Ta hjälp av din elvisp och börja med att vispa grädden till ett fast skum. Smält chokladen genom att bryta den i mindre bitar och värm försiktigt i en skål över ett vattenbad eller i mikron tills den är mjuk. Rör ihop äggulorna i en skål. Tillsätt chokladen under kraftig omrörning. Här kan du med fördel använda din köksmaskin. Rör därefter ner lite grädde i taget till en jämn smet.

Lägg en av bottnarna på ett serveringsfat. Bred över chokladmoussen i ett ca två centimeter tjockt lager ända ut till kanten. Placera den andra bottnen ovanpå. Bred resten av moussen över toppen och kanten av kakan. Avsluta med att hyvla chokladflarn över tårtan som dekoration. 


Tips! Skiva jordgubbar eller mosa hallon och lägg ett lager mellan bottnarna för att bryta av mot chokladen. Har du ont om tid kan du enbart göra chokladmoussen och servera den i glas med färska bär.

Skriv ut

Vi bearbeter din beställning, vänligen vänta...