För näravande upplever vi driftstörning med vår IT partner och orders tar längre tid att behandla och skicka ut. Vi arbetar med att lösa problemet per omgående.

creme-brulee-800x440.png

Crème brûlée med färska bär - sommarens dessert

En riktig klassiker som alltid imponerar. Den läckert knäckiga ytan du får genom att bränna sockret snabbt med en brännare tillsammans med den lena crème brûléen skapar magi.

Ingredienser

2 dl grädde
2 dl mjölk
1/2 dl strösocker
6 äggulor
1 delad vaniljstång
1 citron (zest och saften)
4 msk råsocker

Till toppingen: 100 g hallon

Gör så här

  1. Ställ in ugnen på 85°C, ånga.
  2. Värm mjölken och grädden tillsammans med strösockret och vaniljstången.
  3. Låt blandningen svalna lite.
  4. Rör ner äggulorna, citronzest och saften.
  5. Sila av smeten med en finmaskig sil och fördela sedan smeten i dina skålar.
  6. Ställ skålarna i ugnen och baka av dem i 45-60 minuter, tills smeten precis har stelnat. Håll koll när sluttiden närmar sig för att inte överbaka crème brûléen.
  7. Ta ut skålarna ur ugnen och låt dem svalna. Om du vill servera dem kalla kan du göra desserten dagen innan och förvara i kylskåpet under natten.
  8. Strö över 1/2 msk råsocker över varje skål, ta fram din gasbrännare och bränn av sockret snabbt.

Toppa med hallon: Marinera hallonen i lite socker och citronsaft. Toppa sedan varje dessert med bären.

Skriv ut

Vi bearbeter din beställning, vänligen vänta...