
Eggs Benedict
4 portioner
Tillagningstid: 45 min
Ingredienser
Pocherade ägg
1 msk ättiksprit
1 liter vatten
4 ägg
Hollandaisesås
200 g smör
4 äggulor
3 msk vatten
2 msk pressad citron
Salt & peppar
Cayennepeppar
Till din servering
4 skivor vitt bröd
4 skivor rökt skinka, lax eller smörstekt spenat
Krasse eller gräslök
Gör såhär
Pocherade ägg:
Koka upp rikligt med vatten och ättiksprit i en kastrull. Låt det sjuda. Knäck äggen i en separat skål och häll sedan försiktigt ner äggen i det sjudande vattnet och låt det sjuda i tre minuter. Plocka upp äggen med en hålslev och doppa dem sedan i kallt vatten. Lägg äggen på en tallrik och putsa bort ojämnheter.
Hollandaisesås:
Smält smöret i en kastrull och låt det svalna en stund. Blanda äggulor och vatten i en annan kastrull som du ställer i ett vattenbad. Sjud tills såsen har tjocknat något. Vispa under hela tiden. Tag kastrullen från värmen och häll över såsen i det smälta smöret - droppvis i början och sedan i en fin stråle. Ta inte med bottensatsen. Smaka av med citron, salt, peppar och en gnutta cayennepeppar.
Vid din servering:
Smörstek brödet tills det blir gyllenbrunt. Lägg en brödskiva på en tallrik. Addera rökt skinka, lax eller smörstekt spenat. Lägg på ett ägg och toppa med din hollandaisesås. Klipp över lite krasse eller gräslök.
Skriv ut